Thursday, July 21, 2011

Musim Durian ~~~ dan Musim Panas



Sekarang ni kan musim durian ......
so, korang semua ada makan durian tak ??????


kalau korang semua tanya aku 
......
aku tak makan durian

hehehehe ~~~~~

kalau dulu memang la makan .....
tapi sekrang ni dah tak makan .....
nanti bau mulut busuk la...... 
tak suka !!!!

tapi bagi yang makan ....
teruskan menikmati raja buah itu ......
jangan pulak sebab aku ....
korang stop makan si durian tu pulak ....

:)

(terasa lapar pulak)


selain daripada durian ....
sekarang ni suhu memang panas ....
aku ada dengar kat berita yang US memang panas gila sampai 40 degree celcius ....
teruk ni ....
sampai ada yang mati .....

walau pun malaysia yang aman lagi damai ini tiada musim panas .....


tapi bahang nya tetap ada ...
kalau ditadahnya peluh yang keluar dalam sehari ni ..... 
mesti dah penuh sebaldi .....
tak percaya ???
try lah !!!!

hehehehe 
tu pun kalau tak ada kerja la .....

tengah tengah panas ni kan best kalau pergi terjun dalam kolam yang ada ais .....
macam yang kat bawah ni


tapi kat malaysia mana lah ada ....
kat genting pun tak ada Ice Swimming Pool ...
diorang cuma ada tempat yang berais je....
tapi swimming pool yang berais tak ada ......



Keindahan pantai di malaysia janganlah tak puji ....
memang cantik .....
betul kan apa yang aku cakap ni ????



macam dalam gambar kat atas ......

tak payah pergi luar negara ....
malah mat saleh yang datang malaysia ....
ehh .... tapi bukan mat salleh yang berjuang di sabah semasa Tanah Melayu dijajah tu ....

ini orang barat yang datang ke malaysia semasa musim panas kat negara diorang tuh ....


okey lah sampai sini saja......