Sunday, July 31, 2011

For me, hope is a dream that never sleeps ~~~






[TOP 10] Best Acteress !!!

hakhakhakhak !!!

asyik terlupa saja nak wat enrty nih ...

akhirnya ,,, datang juga ...

penat nak pikir sapa yang patut ada dalam TOP 10 ....

tanpa ragu ragu ...

mari kita saksikannya  !!!!!

Saturday, July 30, 2011

Best ~~~

hakhakhak ....

pagi pagi lagi dah jumpa blog yang pakai ayat yang best punya ...

seronok baca blog dia ....

aku suka sangat ....

aku paham betul apa yang dia nak sampaikan ...

sebab kitorang minat kpop ...

cubalah visit kalau rajin ye ~~

petang sudah tiba ...



yah ... seperti tajuknya ....
petang sudah pun tiba ...
dan korang tahgu tak masa nya unruk apa ???


apa ???


tak tahu !!!!

ish ish ish ish ~~~

kesian korang nih semua .. 

sampai tak tahu .....

kawan kawan sekalian ...
sekarang ni sebenarnya masa untuk tengok ... 

MUSIC CORE ...

tengok background entry nih ...

music core dah panggil ...


so sesiapa yang tak dapat tengok music core ... 

mestilah orang malaysia tak dapat tengok ....
kecuali kalau korang ada channel MBC .....

kawan aku sendiri pun tak dapat tengok (yang ada ASTRO la ..) ...
inikan aku yang tak ada ASTRO ...


hahaha !!

Internet sekrang nih sangat lah canggih ...
so tak payah susah susah nak cari channel MBC ... 

cari kat youtube je ....

tapi mesti susah nak cari kat youtube kan ????

kata blog KPOP aku adalah aku uploadkan ....

tiap tiap minggu tanpa miss satu pun ..

huhuhuhuhu ~~~

cari lah kat aku punya blog tuh .... 

M Countdown (Mnet)
Music Bank (KBS)
Music Core (MBC)
Inkigayo (SBS) 

macam macam ada ....

hah??? 

tak tahu blog URL aku tuh ???

sonang ja ....

just klik kat perkataan SINI

tunggu MUSIC CORE !!!!














Friday, July 29, 2011

idea ???

hello !!!!
hai !!
what's up ???
apa khabar ???

:) 

.........

sebenarnya nak tukar header ...
tapi tak ada idea lah ....

hah !

dah dapat idea !

so tunggu je header yang baru ...

[PART 2] Sejarah KOREA dalam hidup ku ...

okay semua !!! 
mari kita sambung cerita pasal korea dalam hidup aku  nih ...
sebelum apa apa ....
minggu depan dah nak puasa ...
so
nak cakap ...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN


(lain pulak dari tajuk .. tak nak baca lah ...)
ehh ~~ kelik lah kat read more kalo nak tahu selanjutnya ...

[TOP 10] Best Actor ~~~

huhuhuhu !!! 

sekarang ni mari kita lihat ... siapakah actor yang kacak lagi handsome yang sangat berbakat dalam bidang lakonan .. sampai nak menangis kalau tengok drama yang mereka bintangi ....

TERUSKAN PEMBACAAN ANDA ...

KLIK KAT  READ MORE >>>>>

Thursday, July 28, 2011

I wished that it wouldnt be you



Unmyeong – Why

Sarangeul jal moreugesseo
Ireohge dagaol jul nan molrasseo
Nae maeumjochado sarang apeseoneun
nae tteusdaero andwaeireol jul alassdeoramyeon
Cheombuteo shijakhajido anhasseo
Babocheoreom ijewaseoya nan
dwineujeun huhoereul hago isseo
Niga sarangi doeji anhgireul bileosseo
Neomaneun jeoldaero anigireul bileosseo
Neon sarangi anilgeorago sudo eobshi
nareul sokyeowasseo
Jamshi seuchyeoganeun inyeonigil baraesseo
Apeun sanghcoman naege namgyeojiltenikka
Hajiman almyeonseodo neoui
modeun geoshi yokshimina
Jakku seulpeojyeo
Jalmosdoen shijakirago
Geureohge swipge saeng-gak haesseossneunde
Eonjedeun beoril su isseulgeorago nan
miteosseossneunde
Eotteohge nan haeya halji eodiseo
buteoga jalmosdoen geonji
Ni sarangeul pihaeya haneunde
Ni modeunge neomu geuriwojyeo
Niga sarangi doeji anhgireul bileosseo
Neomaneun jeoldaero anigireul bileosseo
Neon sarangi anilgeorago sudo eobshi
nareul sokyeowasseo
Jamshi seuchyeoganeun inyeonigil baraesseo
Apeun sangcheoman naege namgyeojiltenikka
Hajiman almyeonseodo neoui modeun
geoshi yokshimina
Ijen neo animyeon amu-uimi eobsneunde
Ije nado nareul eojjeolsuga eobsneunde
Neoreul jiwoyaman handaneun sashildeuli oneuldo nal
Deo himdeulge hae


ENGLISH : 

I dont really know love
I didnt know it would come to me like this
My heart doesnt act like it wants to in front of my love

If I knew I was going to be like this,
I wouldn't have started in the first place
Like a fool, I am regretting this late

I wished that you wouldnt be my love
I wished that it wouldnt be you
You deceited me, telling me that its not love

I hoped that it would be a passing by fate
Because painful wounds will be left on me
But even when I know this, I am still greedy
It keeps getting me sad

I thought that it was a wrong start
I thought so easily
I believed that I could always call you

What should I do?
Where did it go wrong?
I need to avoid this love

I wished that you wouldnt be my love
I wished that it wouldnt be you

I hoped that it would be a passing by fate
Because painful wounds will be left on me
But even when I know this, I am still greedy
It keeps getting me sad

Now if its not you, there is no meaning to anything
I can't contain myself anymore
The fact that I have to erase you
Today again,

It makes it even more hard..

HANGUL :

사랑을 잘 모르겠어
이렇게 다가올 줄 난 몰랐어

내 마음조차도 사랑 앞에서는 내 뜻대로 안돼
이럴 줄 알았더라면
첨부터 시작하지도 않았어

바보처럼 이제와서야 난 뒤늦은 후회를 하고 있어
니가 사랑이 되지 않기를 빌었어
너만은 절대로 아니기를 빌었어

넌 사랑이 아닐거라고 수도 없이 나를 속여왔어
잠시 스쳐가는 인연이길 바랬어
아픈 상처만 내게 남겨질테니까
하지만 알면서도 너의 모든 것이 욕심이나
자꾸 슬퍼져

-간주중-

잘못된 시작이라고.
그렇게 쉽게 생각 했었는데

언제든 버릴 수 있을거라고 난 믿었었는데
어떻게 난 해야 할지 어디서 부터가 잘못된 건지

니 사랑을 피해야 하는데
니 모든게 너무 그리워져

니가 사랑이 되지 않기를 빌었어
너만은 절대로 아니기를 빌었어
넌 사랑이 아닐거라고 수도 없이 나를 속여왔어
잠시 스쳐가는 인연이길 바랬어
아픈 상처만 내게 남겨질테니까
하지만 알면서도 너의 모든 것이 욕심이나

이젠 너 아니면 아무의미 없는데
이제 나도 나를 어쩔수가 없는데
너를 지워야만 한다는 사실들이 오늘도 날...

더 힘들게

Saat ku merindukan dirimu ~~~ From Beginning To End




Sonata Musim Salju
Artist: Hazami
(Winter Sonata OST)

Saat ku merindukan dirimu
Jiwa meronta kau ku damba
Oh gerhanalah seluruh pancaindera

Ku hilang dalam memori cinta
Membakar seluruh jiwa raga
Hanya kau untukku
Kau tiada dua

Bagaikan siang tiada mentari
Bagai malam tiada cahaya purnama
Tanpamu tiada erti hidup berdua
Ke akhir masa kau ku cinta

Bagaikan syurga tanpa bidadari
Kau ibarat hembusan nafas terakhir
Pulanglah sayang usah kau berpaling
Di sini ku pasrah menanti

Dikau bak salju ditiup bayu
Kan rebah di pangkuan bumi
Ku yakini kasih
Restu Illahi

Ku doa kau hadir
Permaisuri mahligaiku
Hidup mati cinta kita bersama





WINTER SONATA OST - OPENING THEME


From Beginning to End
Sung by Rye

Naege or su eobseur georago igen geureorsu eobdago
Jebar geumanharago nareur daraeji
Jeongmar ijeobeorigo sipeo borsu eobdamyeon
Nareur jabgo ineun neo oe modeungeor

Chorus:
Naega ugo sipeurddae mada neon nareur ureobeorige mandeu person
Eoneugeo hanado na oe ddeudaero neon har su eobge mandeu neungeor
Niga urgo sipeurddae mada nan ireohge muneojyeo beorigo manigga
Amuri ijeuryeogo aereursseo ijeur su eobge hanigga

Jeongmar ijeobeorigo sipeo borsu eobdamyeon
Nareur jabgo ineun neo oe modeungeor

Repeat Chorus

Da hansarangeur saranghaneunge itorog himneun irinjur nan jeongmar
Morasseo

Repeat: Chorus

Repeat #



English Translation

From Beginning To End - Rye

You will never come back to me and you can't do it,
please stop doing so, you comfort me like this..

If I can't see you again, I really wanna forget..
all about you that hold me

Whenever I wanna laugh, you make me cry..
You keep me from doing even one thing as I want..
Whenever I miss you, I break down like this.
Even though I try to forget, I cannot do it..

*If I can't see you again, I really wanna forget..
all about you that hold me

Whenever I wanna laugh, you make me cry..
You keep me from doing even one thing as I want..
Whenever I miss you, I break down like this.
Even though I try to forget, I cannot do it..
I didn't realize loving one is so hard like this

* Whenever I wanna laugh, you make me cry..
You keep me from doing even one thing as I want..
Whenever I miss you, I break down like this.
Even though I try to forget, I cannot do it..

[PART 1] Sejarah KOREA dalam hidup ku ....

okay post yang sebelum ni punya .. sila abaikan ... aku malas nak buang ... bio je macam tu ..

so .. back to the title .. SEJARAH KOREA dalam kehidupan aku ni start bila ... 

aku tonton drama ...
The Time Between Dog and Wolf
Lakonan mantap dari pelakon mata sepek Korea yang paling handsome iaitu LEE JUN KI !!!
Lee Jun Ki
and then sejak dari situ aku layan la drama korea ... masa tu nak UPSR baru lah kenal Korea ... 
lagu kpop belum start sejarahnya lagi masa tu ...

antara drama yang aku tonton :::

Goong
akibat tertarik dengan konsepnya .. so aku tengok la ... 

selain itu ...
Coffee Prince
disebabkan ada komedi dalam drama ni .. aku pun apa lagi dah cop TV tu sebelum start drama tu lagi ...

perasan tak ... ketiga-tiga drama ni siarannya dari MBC ???
hahaha ~~~
aku pun baru perasan .....

pada masa yang sama juga ... aku banyak layan drama taiwan ...
macam-macam drama taiwan aku tengok ... Sonria Pasta, Kung Fu Macchiato , dan lain lain lagi ... (bayak sangat .. tak ingat dah tajuk nya ... )

sampailah munculnya drama.... okay bukan MBC lagi .. tapi KBS ...

Boys Over Flowers 
yah ! ini dia ~~ drama yang membawa impak yang besar kepada dunia ...
BOF lambat sikit ditayangkan kat Malaysia ...
tapi sebelum itu .. aku dah tengok drama ni kat Channel 5 ... (singapore's channel)

bermula dari situ ... aku mula kenal dengan kpop ..
sebab lagu lagu dalam BOF semuanya best best belaka ....
hahaha ... masa tu jugak lah aku jumpa dengan bestie aku ...
sampai sekarang aku kawan dengannya ...

sebab BOYS OVER FLOWERS aku dapat kawan yang paling rapat ....
sebab BOYS OVER FLOWERS jugak aku dapat kenal KPOP ...
disebabkan aku kenal KPOP aku kenal SUPER JUNIOR ....

tapi sebelum aku kenal SUPER JUNIOR .. 
aku kenal group lain dulu ....
terutama sekali SS501 ...
sebab KIM HYUN JOONG which is leader dorang pelakon dalam BOF ...
Karisma !! Calon suami yang baik !!!
mula mula tengok drama ni .. of course kita sokong JI HOO yang baik hati lagi tampan dan menawan ... 
tapi bila dah sampai part JAN DI dan JUN PYO dah couple ...
of course aku sokong JUN PYO ... dorang so sweet ~~ 
this part is so romantic ~~~ ^_^
selepas itu aku tak stop tengok drama korea ..
macam macam .. yang paling terbaru ...

Mary Stayed Out All Night

Drama yang berdasarkan muzik jenis indie .. tapi best !!
cuba dengar satu lagu OST dalam Mary Stayed Out All Night ....


Lyrics at : : http://www.lyricsty.com/lyrics/j/jang_geun_suk/take_care_my_bus.html

Selain itu ,  lagu My Precious nyanyian Jang Keun Suk jugak sedap didengar ... BEST .. kat YOUTUBE ada ...
JANG KEUN SUK memang handsome dalam drama ni !!!!
handsome !!

thank to 8TV sebab tanpa 8TV tak mungkin aku dapat jumpa LEE JUN KI dan 
kalau tak jumpa LEE JUN KI , maka tak jumpa BOYS OVER FOLWERS ..
bila tak jumpa BOYS OVER FLOWERS , maka tak jumpa lah SUPER JUNIOR ....

________________________________

TO BE CONTINUE

________________________________

Wednesday, July 27, 2011

35 Petua Pelajar Cemerlang dari Dr Fadzilah Kamsah

 Berikut merupakan petua-petua dan ciri-ciri yang ada pada pelajar cemerlang, dari Dr Fadzilah Kamsah. Pelajar cemerlang akan:




  1. Menggunakan kedua-dua belah otak kanan & kiri. Ini dapat dilakukan dengan membuat aktiviti merangsang kedua-dua belah otak tersebut.
  2. Merangsang kesemua deria dalam pembelajaran. Kajian menunjukkan bahawa:
    • kita ingat 10% apa yang dibaca
    • kita ingat 20% apa yang didengar
    • kita ingat 50% apa yang didengar & dilihat
    • kita ingat 70% apa yang dicakapkan
    • kita ingat 90% setelah dipraktikkan
  3. Belajar secara aktif dengan pen/pensil ditangan.
  4. Belajar 3 jam sehari atau 20 jam seminggu (tidak termasuk kerja rumah).
    ...Tahu memberi ganjaran kepada diri sendiri selepas belajar seperti membaca surat khabar, melawat rakan dan sebagainya....
  5. Belajar dalam persekitaran kondusif.
    • pastikan cahaya adalah terang
    • kurangkan gangguan bunyi
    • tampal poster yang mengandungi slogan yang menaikkan semangat belajar
    • tampal gambar-gambar yang menenangkan fikiran
    • kerusi dan meja menghadap kiblat
    • jangan lupa untuk senyum
  6. Tidak ponteng kelas. Kalau tertinggal kelas, salin nota dari rakan.
  7. Mengulang kaji menggunakan kaedah 'output learning' iaitu belajar untuk melatih otak menggunakan maklumat yang terkumpul. Ini dapat dilakukan dengan membaca buku/nota, ingat kembali, lakar/tulis, sebut apa yang difahami, dan jawab soalan.
  8. Tahu teknik merangsang memori:
    • memasukkan maklumat dalam memori (registration)
    • menyimpan maklumat dalam sel memori (retention)
    • mengingat kembali (recall)
    • menggunakan maklumat untuk menjawab soalan atau kegunaan lain (application)
  9. Sentiasa awal dan mendahului:
    • persediaan awal akan memberikan permulaan yang baik dan memberi tanggapan yang positif pada guru.
    • pelajar yang mendapat A pada ujian lazimnya akan dapat mengekalkan kejayaannya.
    • belajar awal ketika tiada tekanan adalah tidak membosankan.
    • untuk sentiasa awal dan mendahului, bacalah dahulu sekali atau 2 kali sebelum guru mengajar.
  10. Berbuat baik dengan guru. Setiasa hormati dan sayangi guru.
  11. Mempunyai teknik membaca yang betul:
    • duduk dengan tegak & bernafas dengan betul
    • memberikan tumpuan sepanuhnya
    • menggunakan jari telunjuk untuk membaca
    • menyesuaikan kelajuan membaca dengan kesukaran bahan bacaan
  12. Sentiasa mengawasi pencuri waktu belajar iaitu angan-angan kosong, bertangguh & malas.
  13. Membaca doa penerang hati setiap kali selepas sembahyang, sebelum mengulangkaji, dan sebelum menghadapi peperiksaan.
  14. Tidak membuang masa dengan belajar ketika letih.
  15. Mengadakan rehat sebentar setiap 20 minit mengulangkaji.
  16. Belajar mengikut waktu yang sesuai dengan diri (study according to your biological clock). Bagaimanapun, perlu tahu waktu-waktu yang sesuai untuk belajar iaitu sebelum tidur, selepas bangun tidur, selepas mandi air panas, selepas baca al-quran/zikir selepas riadah dan selepas berdoa.
  17. Mengulang kaji secepat mungkin. Ulang kaji ringkas selepas belajar (kita akan lupa 80% selepas belajar).
  18. Mengulang kaji secara bersendirian atau berkumpulan.
  19. Tahu mengulang kaji adalah aktiviti pembelajaran terpenting sebelum peperiksaan.
  20. Mengulang kaji pelajaran berulang-ulang kali.
  21. Mengulang kaji apabila mulai terlupa.
  22. Tahu petua mengulang kaji:
    • cari tempat yang tenang dan serasi dengan jiwa kita
    • siapkan semua 'bekalan' dengan sempurna
    • duduk tegak dikerusi yang selesa
    • baca doa penerang hati
    • baca buku atau nota mengikut teknik membaca yang betul
    • fikir dan ingat kembali isi utama
    • catat/lakar
    • semak semula ketepatan maklumat
    • ulang sebut atau ceritakan pada orang lain
    • buat rumusan
    • jawab soalan
    • tampal maklumat yang rumit di dinding
    • baca doa tanda kesyukuran selepas belajar
  23. Tahu memberi ganjaran kepada diri sendiri selepas belajar seperti membaca surat khabar, melawat rakan dan sebagainya.
  24. Tahu petua-petua agar tidak lupa:
    • jangan makan kepala ikan
    • jangan makan organ dalaman
    • jangan minum semasa makan
    • jangan minum atau makan makanan yang tercemar oleh semut
    • jangan melihat kemaluan
    • jangan melihat buih
    • jangan membaca nama pada batu nisan
    • banyakkan makan makanan yang mengandungi soya seperti tempe, tauhu dan lain-lain
    • banyakkan makan kismis, kurma dan madu
    • banyakkan makan kekacang
    • pakai minyak wangi ketika belajar atau menghadapi peperiksaan
    • jangan makan sehingga terlalu kenyang
    • jangan kencing berdiri
  25. Tahu kemahiran mengingat:
    • tampal nota-nota penting di dinding
    • tukar perkataan, ayat atau definisi dalam bentuk gambar atau rajah
    • gunakan kaedah akronim
    • reka cerita atau ayat mengenai konsep yang perlu diingat
    • pecahkan maklumat kepada kumpulan kecil
  26. Cekap mengatur jadual belajar:
    • mempunyai jadual belajar
    • patuh kepada jadual
    • buat jadual yang boleh diikuti
  27. Tidak menangguh belajar pada saat akhir dan tidak menumpukan peperiksaan sebagai dorongan untuk belajar.
  28. Cari maklumat mengenai subjek yang tidak diketahui. Sediakan perkara-perkara yang tidak diketahui dan dapatkan penyelesaian dari orang yang lebih arif.
  29. Membina kepelbagaian dalam pembelajaran. Sebagai contoh, satu hari dipelbagaikan cara dan topik untuk belajar.
  30. Menggunakan masa terluang untuk mengulang kaji atau mencuri masa.
  31. Membawa nota ke mana-mana sahaja (kecuali ke tandas).
  32. Pelbagaikan tempat belajar.
  33. Menyedari guru-guru adalah sumber ilmu yang baik. Tanya guru apabila tidak faham
  34. Menjadikan nota-nota menarik seperti membuat corak, menggariskan isi penting dan sebagainya.
  35. Ciri-ciri pelajar cemerlang:
    • taat kepada Allah
    • mendirikan sembahyang
    • menghormati kedua ibu bapa dan sentiasa mendoakan mereka
    • hormati & sayangi guru
    • bersungguh-sungguh dalam melakukan kerja untuk mencapai kecemerlangan.
    • suka pada setiap mata pelajaran yang dipelajari
    • membantu rakan yang memerlukan
    • berdoa dan bersyukur kepada Allah
    • sentiasa bertawakal
    • mahir dalam setiap mata pelajaran


Kita juga perlu ingat pelajar yang cemerlang, adalah juga cemerlang pada akhlak dan tingkah lakunya dan seimbang dalam kehidupannya. Kecemerlangan pelajar bukan semata-mata dilihat pada nilai akademiknya sahaja. Semoga bermanfaat. :)

[TOP 10] Female Idols I JEALOUS

hye !
sambil tunggu download somethings ni nak update la sikit ....
semalam male idols .. so sekarang female idols pulak ...

TOP 1


SEOHYUN of SNSD ! comel kan ?? Bila lah kau nak kahwin dengan si Yonghwa tu betul betul .. tak nak la dalam We Got Married lagi !

TOP 2


sebenarnya HYUN AH dari 4 Minute boleh berada di TOP 1 ...
akan tetapi disebabkan debutnya lagu Bubble Pop tu .. dia sexy sangat .. 
so , ranking dia turun sikit .. lagipun, i'm more prefer to aegyo hyun ah ...

TOP 3


kebelakangan ini, aku selalu lah juga tengok We Got Married .... part Nichkhun dan VICTORIA lah ...
this couple is so cute !!  ^_^
ahli f(x) ni agak sesuai dengan My Thai Prince ....

TOP 4


The most beautiful woman ... AMBER of f(x) ....
disebabkan dia ni seiras macam DONGHAE dan rapat dengan HEECHUL ...
maklum sajalah .. junior SUPER JUNIOR

TOP 5


4 Minute's Maknae ... SO HYUN  !!!!
comel lah dia ni !!! hehehe ~~~

TOP 6 


black and white .... G.NA !!!
ahli keluarga CUBE Entertainment ni memang fasih berbahasa Inggeris ...
tak payah panggil translator ...

TOP 7


DARA dari 2NE1 !!! ahh !! cantik nya !!

TOP 8


leader group of SNSD ... TAEYEON !!! cantik betullah dia ni !!!

TOP 9


GAYOON dari 4Minute ... sangat anggun sekali ... sungguh matang ...


dan akhir sekali ...


TOP 10 


another SNSD's member .. YOON A !!! cantik sekali rupanya ...

sudah berubah

dasyat tak tajuk kali ni ???
hahaha !!!



kali ini saya ingin membicarakan tentang .... manusia sering berubah ...
believe me !! manusia sering berubah !!!
kadang kadang tanpa kita sedari ... kita juga telah berubah ...
namun kalau berubah ke arah kebaikan tak pa la jugak ...
tapi kalau berubah kepada keburukan ... macam mana ???
kalau kita sedar akan perkara itu ... syukur lah !
tapi kalau tak sedar sedar jugak ... nak buat macam mana ???

manusia juga berubah seiring peredaran bumi yang semakin lama semakin maju ....
makin canggih teknologi yang ada .. makin berubah lah manusia  ...
kalau mereka gunakan teknologi yang ada untuk kebaikan .. tak pa lah jugak ..
ini tidak !
hack website itu ... hack website ni ...
kan dah jadi penyalahgunaan teknologi ...

kadang kadang sesuatu perkara yang berlaku menyebabkan manusia berubah ....
dalam sekelip mata ... daripada menjadi buddies ... terus menjadi enemies ....
daripada menjadi happy terus menjadi moody ...

manusia ... siapa yang tahu hati budi kita ??? tiada orang yang dapat tahu apa yang kita fikirkan ..
bomoh .. tok dukun ... magician dan sebagai nya pun tak tahu ..
kalau diorang mengaku diorang tahu pun , itu hanyalah mitos semata mata ... janganlah percaya ...

perkara yang berlaku di dunia ini memang bukan kehendak kita ...
namun kita boleh merubah perkara itu ...
tengok tuh ! bumi dah makin panas !!! sikap manusia menyebabkan perkara ini berlaku ..

tak salah untuk berubah .. namun biarkah berpada pada ...
jangan sampai anak cucu kita yang kena musibah akibat kemusnahan yang kita lakukan ...

masa dahulu .. moyang kita suka berperang untuk merebut tanah jajahan ..
pada perang dunia yang kedua ...
Nagasaki dan Hiroshima di Jepun telah dilepaskan bom atom ....
kesannya sehingga ke hari ni ...
kesian orang orang yang dekat Nagasaki dan Hiroshima ....
aku tahu JEPUN ni dulu jahatn nak mampos !
tapi ... sekurang kurangnya fikir la tentang masa depan ...
bukan kita saja yang duduk kat bumi ni ...
binatang .. tumbuhan dan anak cucu cicit kita mendiami bumi ini ...


teringat poem A Samad Said ... 

THE DEAD CROW

He saw a dead crow
in a drain
near the Post Office,
He saw an old man
gasping for air
And a baby barely able to breathe
In a crowded morning clinic
This land is so rich
Why should we suffer like this?


I want clean air
For my grandchildren
I want the damned fools
To leave the forest alone,
I want the trees to grow,
The rivers run free
And the earth covered with grass.
Let the politicians plan how
we may live with dignity
Now and always


Tuesday, July 26, 2011

[TOP 10] Male Idols PRINCE of MY HEART

entah kenapa hari ni aku terfikir nak buat post ni ....
idea ???
entah la ...

okay la ... tak nak melencong sampai ke KL .... cukuplah kat JB je ...

Top 1
hahahaha !!!! My lovely SIWON .. for sure ... SUPER JUNIOR ...... tak ada sesiapa ranking yang lebih tinggi dari dia ...

Top 2
My cubby YOSEOB .... nak cubit je pipi dia .... comel sangat ... So not like BEAST ...

Top 3
My happy SKULLHONG of FT Island .... HONGGI !!!

Top 4
My cool YONGHWA of CN Blue ... Seohyun mana ????
^_^

Top 5
My Thai Prince ... NICHKHUN dari 2PM ..... Kirim salam kat Victoria ye ???

Top 6
My serious MINHO .... nasib baik senyum ... kalau tak ... tak tenang hati tengok ko sayang ... 
nak tanya ?? dia dari kumpulan mana ??? kumpulan SHINEE sayang lah ....

Top 7
My baby TAEMIN .... cute kann ??? ahli ahli SHINEE memnag handsome handsome belaka ...

Top 8
My HYUNSEUNG  from BEAST... nak panggil dia apa ekk???

Top 9
baru minat dia tahun ni .. lagu 2AM pun sama ... SEULONG namanya ... teringat abang form five yang lebih kurang mukanya ... 

Top 10
dia mesti kena masuk ... My kurus kering YOUNGMIN ....
he's my BOYFRIEND .... 


p/s :::: 
susah sebenarnya nak pilih yang mana satu dulu ....
kebanyakan nya ragu-ragu untuk ditabalkan menjadi PRINCE of MY HEART ...
kecuali SIWON ...
itu SANGAT PASTI !!!!

MISI 8A


baru habis baca komik ni ...
pinjam Akeem punya ...
hahaha ..
mantop la dia punya tips !!!
i LIKE it !!!


hahaha !!
pasang niat la ...
aku ni sedar la jugak yang perangai aku macam si Aizad tu .....
tapi sekurang kurangnya aku tahu ada huruf dalam Mathematics dan tengok tajuk dalam Geografi tu tak pening ....
hahahaha !!!!



my target for PMR is 8A's !!!!


Monday, July 25, 2011

Kau Tau Tak AKu Bosan !!!!

BHAHAHAH !!!
annyeong semua !!!
nak jadik korea sikit .....


ada selera tak kalau tengok gambar kat atas ni ???
kalau aku memang tak ada selera sebabnya aku ni anti-vegetables ...
kalau sayur yang makan pun ....


Kangkung masak belacan yang mak aku buat ...
nyam nyam !!!
sedapnya ... nak ambil bau sikit !!!


nampak bendi tu ???
nyam nyam nyam !!
laparnya ~~~

itu saja tumbuh tumbuhan yang bewarna hijau yang aku suka ...
sawi pun okay jugak ... tapi kadang kadang saja .....

aku ni cerewek sikit ...
hahahaha ...

kalau korang semua nak bagi hadiah birthday aku ...
aku cadangkan kasi ...

sedapnya !!! ranum !!

or 


masamnya ~~ nyum nyum nyum ... delicious !!!

hahahaha !!!

tula makan yang tak pernah aku berubah selera ...
kalau yang lain ... kadang kadang suka dan kadang kadang tak ....
ikut selera ...
tapi kalau green apple or orange ....
sebakul boleh habis tak sampai seminggu ...
(mengikut saiz dan jumlah)

kalau nak tau khasiat green apple cuna click kat SINI .....
trust me ... it's good for health ...
"An apple a day, keep the doctor away"

hahaha ...

benefit untuk buah orange pulak kat SINI ....
"An orange a day keep the hospital away"
ngee ~~ hahahaha ... pepatah sendiri ...

hehehehe ...
okay la sampai sini saja dulu ....