Sunday, July 31, 2011

[TOP 10] Best Acteress !!!

hakhakhakhak !!!

asyik terlupa saja nak wat enrty nih ...

akhirnya ,,, datang juga ...

penat nak pikir sapa yang patut ada dalam TOP 10 ....

tanpa ragu ragu ...

mari kita saksikannya  !!!!!




yang menjadi TOP 1 ialah 

:
:
:


eh ??? siapa tuh ?? macam pernah jumpa ??? tapi .. dimana ekk ???
bhahaha ~~~
inilah PARK SHIN HYE !!!!

lain bukan ... rambut dia panjang lah ! sekarang nih tengah busy nak tengok drama terbarunya yang tengah hangat ditayangkan di channel MBC ..... HEARTSTRING ....
selain itu, Shin hye juga pernah terkenal dengan drama YOU'RE BEAUTIFUL .....
tanpa disangka, vokal Shin Hye juga sangat hebat .. dah dengar OST YOU'RE BEAUTIFUL dan OST HEARTSTRING yang dinyanyi oleh Shin Hye ....

:
:
:
:

okay .. next ... kita tengok TOP 2


ini dia pelakon CITY HUNTER ... PARK MIN YOUNG ....
sebelum tak adalah kenal dia sangat ...
namun setelah menonton drama City Hunter ... baru tahu lakonannya memang mantap !

:
:
:
:
NEXT !

TOP 3


ini YOON EUN HYE .. bukannya Park Shin Hye ....
agaknya kalau yang namanya HYE kat belakang memang comel ehh ????
hakhakhak ~~~ 
pada mulanya ingat Eun Hye yang berlakon dalam You're Beautiful ..
Rupa rupanya salah orang .. apalah ! 
first time jumpa Eun Hye (macam jumpa sangat lah !) dalam drama PRINCESS HOUR ...
tapi masa tuh tak perasaan sangat dia ... yang perasaan cumalah putera dua orang yang handsome tuh .. hikhikhikhik .....
lepas tuh tengok drama COFFEE PRINCE ... hah ! baru tahu rupa rupanya Eun Hye pernah berlakon dalam Princess Hour ... 
lepas tuh pulak tengok drama MY FAIR LADY ...
drama dari Eun Hye yang baru ialah ... LIE TO ME ... 
Eun Hye juga pernah muncul sebagai watak cameo dalam drama PERSONAL PREFERENCE .... untuk episode 8
(banyak jugak tengok karya Eun Hye .. tak sangka ! *SHOCK*)

:
:
:
:

okeh ! mari kita kenal si penyandang TOP 4 ...
tak payah cakap pasti korang sudah kenal ....
pelakon BOYS OVER FLOWERS ....
yah ! korang dah tahu ~~~


memang sah kalau ada nama HYE je .. mesti cantik !!!
KOO HYE SUN .....
pada tahun ini .. Hye Sun berlakon dalam dram Taiwan yang bertajuk ABSOLUTE DARLING ....dengan WU CHUN (pak cik aku !) ...  adaptasi daripada manga Jepun ...
Selain itu, Hye Su juga busy menjadi pengarah ... antara nya hasil karya arahannya ialah  : : PEACE TREE (2011) , MAGIC (2010) , YOU (2010) dan THE MADONNA (2009)

:
:
:
:
okay ... NEXT !!

TOP 5


HAN HYO JOO ... kenal tak ???
antara drama yang dibintanginya ialah : : BRILLIANT LEGACY , ILJIMAE dan drma terbaru DONG YI ...
selain itu , Hyo Joo juga membintangi filem HEAVEN'S POSTMAN bersama dengan KIM JAE JOONG dari kumpulan JYJ ...
ohh ~~ dia tuh .. yah ! dia tuh lah yang berlakon dengan Jae Joong ~~~
hikhikhikhik ~~~

:
:
:
:
:

okay seterusnya ~~~
TOP 6


ehh ehh ehh ??? macam kenal ???
hikhikhik ~~~
ini lah Mona Lisa (tengah dengar lagu MBLAQ) .... eh bukan !! ini MOON GEUN YOUNG ~~~
pelakon drama MARY STAYED OUT ALL NIGHT ....
yang berlakon dengan JANG KEUN SUK ~~~ (pakwe ke ? aku tuh ! )
comel betul dia nih !

:
:
:
:
:


TOP 7 pulak !
(sapa ekk ???)


ini pelakon BOYS OVER FLOWERS yang menjadi teman rapat GEUM JAN DI ...
tak popular sangat ...  namun lakonannya dalam BOF cukup bagus ! 
(siapa yang berlakon dalam BOF memang akan jadi terkenal)
suka bila part dia dengan KIM BUM dalam drama BOF ...
err ~~
namanya KIM SO EUN ~~~

:
:
:
:

seterusnya TOP 8


ha ! ini dia ahli KARA ... GOO HARA ~~
girlfriend kepada JUN HYUNG of BEAST ...
bila masa pula Hara berlakon ???
dalam dram CITY HUNTER lah sayang ~~
janga main main .. dia berlakon jadi anak President Korea yang gedik ~~
jahat pulak aku nih !

:
:
:
:

(makin stress nak cari pelakon yang cemerlang, gemilang dan terbilang)
TOP 9


BABY-FACED BEAUTY ~~~ JANG NARA !!!
disebabkan busy untuk menonton drama ini, so I don't really know lah !
tapi sempat lah jugak tengok episode pertama ~~ 
kalau first episode dah best .. tak kan lah dram nih tak best kan ????

:
:
:
:
dan akhirnya !!!

TOP 10


ahli SNSD , YOON A merupakan pelakon drama CINDERELLA MAN ...
tak tengok pun drama nih ....
tapi dapat dikatakan Yoon A berlakon dengan bagus juga ~~~