Monday, December 26, 2011

End of the year!!!!

:
:
:
:
:

Halu!!!! lama tak blogging!!! 

Ah... rindunya!!!

okay .. nak cepat ni... first sekali, result PMR 8A... alhamdullilah...
seterusnya.. kompom.. pindah ke kedah...
third, bye my friends!! i'll miss you all!!!! muah!!!
forth, bye bye!!!

Friday, October 28, 2011

I am STUCK !!



First of all, dah lama tak post blog !!!
ARGH!!! akhirnya ~~
ngee.. :3
.
.
.
.
seterusnya, dekat rumah sekarang dah tak ada line internet.
so, dah tak boleh nak blogging seperti biasa.
rasa macam nak mati !!!
bingit betol!!!

anyway, PMR is the best.
tapi kan lepas pmr rasa bosan pulak.
kalau dulu bila tak ada internet, boleh jugak tengok buku. baca buku walaupun sekejap.
tapi sekarang ni, nak baca buku apa?
ada tak kat sini yang ada novel cinta? meh sini aku nak pinjam.
:3
.
.
.
.
dan yang terakhir sebelum aku terlupa, tahu depan aku akan pindah ke Kedah.
back to my own home~
agak sedih.
rasa sedih sangat nak tinggalkan kawan-kawan kat sini.
aku kan rindu pada korang!!!
nak nangis ni~~

sobs.
sobs.
sobs.
sobs.

dan
.
.
.
.
sepanjang aku tak bukak internet, aku dapat tahu yang RAIN masuk tentera macam HEE CHUL.
ARGHH!!!
comel muka Rain masa botak.
^_^

lepas ni, Leeteuk the angel of ELF pulak!
ngee~~ :3

.
.
.
.
.

SARANGHAE SUPER JUNIOR

Thursday, September 15, 2011

Saya mintak maaf ~~

A-CHa

Okay~~ Sesi terus terang.

PMR semakin hari semakin hampir. Dan yang pastinya, aku semakin takut tatkala memikirkannya.
Lagian pula, trial aku tak dapat capau target yang aku tetapkan. 
Namun, aku tetap akan berusaha dengan lebih lagi.
Tapi, apa kebendanya aku usaha.
tiap tiap hari kerjanya online saja!
whatever about that!

So, disini aku ingin memohon maaf kebada sesiapa sahaja yang korang fikir aku nih buat salah. 
sejak lahir sampai lah dan ke tua nih.
especially buat Miss B* and Miss F*.
by the way, Happy Birthday Miss B*. Semoga panjang umur. dan murah rezeki.

kenapa aku buat macam nih?
Sebab PMR dah tak lama lagi.
Just around the corner.
So, aku nak bila masuk dewan peperiksaan nanti dengan kosong dosa yang aku buat pada orang yang ada kat dunia nih.
lagi pun, aku nih bukannya suka simpan dendam.

selalunya dendam yang aku simpan tak adalah lama sangat.
dan aku jugak tak selalu fikir tentang orang yang aku tak suka dan orang yang tak suka aku.
buang masa babe fikir pasal benda alah yang tidak ada gunanya.
lebih baik fikir tentang benda benda yang berfaedah sikit.
jangan lah selalu nak carik pasal dengan orang lain.

Sorry to say, Miss B* dan Miss F*. Masalah anatara kita bertiga tak pernah aku ceritakan pada sesiapa pun termasuklah parents aku sendiri. Kalau aku cerita pun, itu cumalah cerita palsu yang menjadi rekaan saja.
Lebih baik aku telan kepahitan daripada aku menceritakan tentang keburukan orang lain.
Hahha!!! Baik sangat aku nih.

Dan aku masih ingat, perkataan BERDIKARI yang ada dalam mesej yang terakhir pernah Miss B* kasi pada aku. 
yalah! dalam dunia, siapa yang tak berdikari memang akan tenggelam dalam dunia yang canggih sekarang nih. 
lagi pun, sampai bila kita nak harapkan mak bapak dan kawan kawan???
Kalau kita sorang sorang nanti, hanya diri kita yang mampu kita harapkan.
dan dalam dunia ini hanya diri kita saja yang boleh kita percayai.

serta, aku ini seorang kawan yang setia.
Buktinya, masa Miss F* buat open house aku datang dan aku dan Miss R* saja yang dari SMK** yang datang ke open house mu! bayangkan! Miss B* yang BFF kau tuh, bukannya datang pun! puihh!
selain itu, masa raya tahun lepas, Siapa yang temankan kau beraya satu hari suntuk, Miss B*???
aku jugak! Aigoo~~
Lepas tuh, masa aku nak memperbaiki hubungan rengang antara my best buddy and I, korang cakap korang dah tak nak kawan dengan aku???? 
WTF!!!!
ya! dia punya sikap maybe korang atk suka. tapi berbanding dengan korang berdua, dia lebih satu kepala dengan aku. PAHAM TAK!!!!
Kalau dengan korang, hanya cakap pasal jantan keparat yang tak berguna satu sen pun, buat apa!!!
kalau boleh jadi laki tak hapa lah jugak!!!
ni, belum tentu kesahihannya lagi.

So, SORRY!!!! 



Wednesday, September 14, 2011

[PART 2] Raya di Kedah


Nak sambung cerita nih !!!

Hari sampai mana ekk???
oh, ya ~~

ingatkan masa beraya kat kedah, dok lah kat rumah tok 24 jam. 
rupa-rupanya, tekaan aku sama sekali salah. hakhakhak.. 

Hari pertama di utara, tak ada pergi mana-man. of course lah. letih doh!
hari kedua pulak, tak pergi mana-mana jugak. 
hari ketiga, petang tuh, mak ajak pergi rumah mak long. tapi aku pergi sebelah malam. 
esoknya pulak, lagi teruk.
dari pagi sampailah ke malam aku di rumah maklong.


yah! Mrs. Waniey punya wedding.
anak mak long aku a.k.a cousin yang paling tua sekali sebelah mak aku.

tak ada cerita yang panjang untuk kes yang ini. semuanya membosankan.

tapi yang paling best, ke esok kan hari nya. 
acara yang wajib apabila datang ke utara, iaitu pergi berkelah di Pantai Merdeka.
tahun tahun yang sebelum ini, selalu datang dengan makdak and her famili
tapi tahun ini, sekali dengan mak, abah, adikadik, paksu n family, maklang dengan anak anak, tok, makcik dan anaknya serta makdak and family. maklong pulak kat Tanjung Dawai seberang Pantai Merdeka.



sebelum balik, kami sempat lah jugak singgah kat Bundle tepi jalan sepanjang nak pergi ke Pantai Merdeka.
Sehelai seringgit yang paling murah.
aku ada lah beli beberapa helai yang nampak cantik di mata aku nih.

malam tuh, bapak aku kata nak balik. punya penat packing bag, bapak aku cakap esok sajalah balik.
Aigoo~~ 
so, malam tuh tido nak dekat pukul 1.
record aku dipecah setelah sebulan aku tido yang paling awal pukul 10 malam.
hikhikhik

esok pagi kami semua bertolak dalam pukul 10 pagi.
maklang pulak balik dalam sebelah malam ke pahang.
kami semua sampai kat Johor pada jam 12 tengah malam pada hari yang sama. 

masa balik tuh, sempat jugak aku buat seni sedikit.



di ambil pada waktu malam dekat highway sebelah selatan dekat Johor.
itu sebenarnya lampu kereta yang laju berjalan di atas jalan raya.

lawa tak????

hehehe

in the end, ke esok kan hari nya aku sekolah which is hari tuh hari Selasa.

Tuesday, September 13, 2011

Kev Jumba like Super Junior

Heechul, Goo Hara & Song Joongki
@Dream Concert 2011 red carpet


Hey guys!!

heeheehee....

Ada hari tuh, aku kenalkan Ryan Higa. So, hari ini aku nak kenalkan kawan dia pulak. 


Kesimpulan yang aku dapat buat apabila menonton video dia ialah : : 

1. He tried to be Kpop stars... <he said that>
2. He used Mr Simple's song for his previous Video.
3. He made a photo based on Siwon official Mr Simple's photo.




that's the latest video. he post that video today. just now.

and this is the another video.




I'm think that I'm gonna be crazy if I live with Ryan and Kev.



Visit my blog for TUTORIALS and FREEBIES at kpopfantasyfiction.blogspot.com

Monday, September 12, 2011

Ketawa Habis Aku Hari Ini !!!

Happy Chuseok Day !!!
#Shindong looked so handsome !!

Thanks to Hajar sebab share link Intimate Note time Super Junior.
pada mulanya, teragak agak lah jugak nak bukak blog Hajar. 
tapi tangan ni tetap gatal jugak nak tengok.
so, bila dah klik kat tajuk tuh, 
kelauar lah benda alah belog Hajar.

Mula mula sekali, nampak nama Leeteuk. Okay, fine. I know Hajar like Leeteuk. 
pastu, scroll down.
nampak nama Super Junior.
time tu lah dah tak pikir apa apa lagi.
terus tekan kat link tu.

dah lama kebenor aku carik tajuk show tu, tapi tak tau jugak.
akhirnya, aku dapat tengok full episode cerita tuh.
dan aku pun boleh lah kenal Kangin dengan lebih dekat dan dapat lepaskan gian tak jumpa Heechul.

Linknya seperti berikut : : 

Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 24 (subbed) 1/4
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 24 (subbed) 2/4
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 24 (subbed) 3/4
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 24 (subbed) 4/4

Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 25 (subbed) 1/7
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 25 (subbed) 2/7
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 25 (subbed) 3/7
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 25 (subbed) 4/7
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 25 (subbed) 5/7
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 25 (subbed) 6/7
Super Junior - ⒾⓃⓉⒾⓂⒶⓉⒺ ⓃⓄⓉⒺ Ep. 25 (subbed) 7/7

ketawa habis kalau korang tengok nih. <bagi yang belum tengok lah~~>
senak peruk aku dibuatnya.

satu hari aku ketawa.

tadi masa kat sekolah, waktu KH yang kebetulan last sekali dah sangat kebetulan pulak, cikgu tak masuk,
so, kita berempat bikin lawak sampai pecah perut.
kepala Akeem yang tak seberapa betul tuh, bikin lawak yang bodoh.
tak tahan lorh bila dengar.

anyway, nak cerita sedikit pasal Poseidon.
benda alah apa tuh ???

alah !
ni drama terbaru Siwon.




Handsome lorh Siwon aku nih !!!
hakhakhak ~~


“Poseidon” features an intriguing plot line about a maritime police force. Two years after joining a maritime special attack team, Kim Seon Woo (Siwon) is involved in an unsettling crime and is demoted. He becomes a maritime police officer, until he is invited to join a crime investigation unit in Incheon City.
Lee Si Young, the main female officer was praised by netizens for giving such a strong and confident salute, alluding to the personality of her character.
Annex Telecom said, “The cast is proud to be a part of the first drama about maritime officers. Because they are filming during holidays, the episodes are expected to be more ‘complete.’ We hope you support the drama during its premiere in the following weeks.”
The cast of “Poseidon” will has already begun shooting, and will continue to do so during Chuseok. “Poseidon” will begin airing September 19 on KBS.


From : : Soompi







awal awal start trailer Poseidon nih, dah nampak muka Siwon.
nih yang buat aku tak sabar nak menonton drama nih!
Sabar lah~~

lagi seminggu !!


Sunday, September 11, 2011

Kau Sayang Aku Tak ???



Heechul yang handsome, awak kenal saya tak?
Of course lah tak ~~

hakhakhakhak
aku gila~~

no mood at all.
SUPER JUNIOR
aku rindu padamu wahai SIWON yang aku cintai !!!
di mana kah kau ???
kenapa kau selalu tiada???

Kenapalah Super Junior kat Korea???
Kenapa bukan di Malaysia???!!!!
Bila kamu semua nak datang Malaysia!!???!!
Aku sangat terdesak nak jumpa Super Junior !!!
Siapa boleh tolong ???!!!???

Kan bagus kalau Super Junior boleh dengar dan baca apa yang aku tulis.
Kan bagus kalau aku ni teman naik Super Junior.
Kan bagus kalau aku boleh pergi Korea.
Kan bagus kalau Super Junior datang Johor especially di Felda Ulu Terbau ni jumpa aku.
Kan bagus kalau aku faham bahasa Korea.

namun semuanya hanya lah mimpi.
namun bolehkah mimpi ini menjadi realiti ???
bagaimana caranya???

Siwon, awak sayang saya tak?

SAYA SAYANG CHOI SIWON


Saturday, September 10, 2011

Nombor Empat






dalam duania aku sekarang ini, terdapat nombor empat yang sering berada disamping aku.
nak kata nombor empat itu favourite, tidaklah.
cuma bila difikirkan kembali, kerap sangat nombor empat muncul dalam hidup aku pada tahun ini.


Spiritual Meaning of Number Four
Four: The symbolic meaning of number Four deals with stability and invokes the grounded nature of all things. Consider the four seasons, four directions, four elements all these amazingly powerful essences wrapped up in the nice square package of Four. Fours represent solidity, calmness, and home. A recurrence of Four in your life may signify the need to get back to your roots, center yourself, or even "plant" yourself. Fours also indicate a need for persistence and endurance 

From : : Spiritual Meaning of Numbers



sebab kenapa aku sering terlibat dalam nombor empat ialah adik aku tahun ini berumur empat tahun. dan budak yang mak aku jaga pun umurnya empat tahun. anak mak cik dan paksu aku pun empat tahun. dan kesemua budak yang berumur empat tahun yang aku kenal ialah empat.

 kemudian, ramai jugak budak tingkatan empat yang aku kenal a.k.a budak reumur enam belas tahun.
antaranya, cousin aku kat pahang. sedara aku kat kota masai dan budak budak form four kat sekolah yang handsome. budak budak yang lahir pada 1995 memang handsome handsome dan cantik cantik belaka.
especially si kembar Youngmin dan Kwangmin serta No Min Woo dari Boyfriend.

Kwang Min

Young Min

Min Woo

meleleh air liur bila renung muka depa semua.

bye-eom~~

[PART 1] Raya Pada Tahun INI

Heechul, Mr Cat and Siwon

------------------


post ini nak cerita pasal raya aku pada tahun ni.
tahun aku lebih banyak spent kan  raya aku dengan family.
sama ada dari johor mahupun family yang nun jauh di kedah.

masa first day raya, rumah yang first sekali aku raya ialah rumah farhana.
and then, jalan pergi ke sg. sibol. lama lah jugak ada kat sama.
lepas raya kata sana, kitorang semua pergi masai.
bayangkan! 
dari felda ke sg sibol yang jauh di kulai (ikut jalan belakang) and the balik semula ke felda dan lalu tiram, tumpang lalu kat sg tiram.  bau nak sampai masai.
aigoo~~~ jauhnya.

lepas tuh, sampai rumah dan pukul lapan malam. 
then, kami teruskan perjalan ke utara.
sampai kay pagoh, my father berhenti rehat. masa tu dah pukul 11 lebih.

masa kat RnR Pagoh, memang susah nak tidur. bunyi burung saja yang dengar.
bising gilos burung burng tuh.
kalau ada senapang patah ataupun senapang gajah, dah lama aku tembak dorang sekor sekor.
kacau orang nak tidur.

dalam pukul lima lebih macam tuh lah, aku dah memang tak boleh tidur lagi.
so, aku ambil keputusan bukan laptop dan ambil gambo sekitar tempat tuh.






macam kawasan berhantu pun ada. hehehe ~~ :P 
kosong. 

sambung balik cerita. 
so, pagi tuh dalam pukul enam, kita semua sambung balik perjalanan.
jalan lancar hinggalah sampai masuk waktu lunch.
masa tuh semua RnR dan kawasan rehat semua penuh. time tuh kita orang semua dah ada kat selangaor. nak masuk perak.

masa kat RnR Sg Perak. sesak!!!
tapi sebelum tiba sg perak, aku ada bukak laptop dan sekali lagi ambil gambo sebeleum masuk terowong.


biasalah, bila masuk saja highway kat perak, semuanya hijau, bati kapur, gunung dan kilang simen saja yang dapat dilihat.
kalau korang perasaan ada juga air terjun.

okay.

habis cerita pasal perak.
serang masuk bab dah sampai penang.
bila dah sampai penag, maknanya perjalanan kami dah makin dekat sampai ke destinasinya.
namun, malang tidak berbau.
van yang kami naiki, rosak kat depan plaza tol Juru.
aishh~~ sikit saja lagi.
*tak nak cerita panjang panjang*

tapi nasib baiklah van tuh tak rosak teruk macam van pak su aku yang sudah setahun belum siap di repair.
dan mak cik ambil kami semua kat Juru. 

.....
so..
sampai sini dulu.
esok sambung lagi ....
....

Lama tak ONLINE !!!

botak !

hey semua !!!!
apa khabar??
hahaha !!!
dua minggu tak online !!!
macam orang gila aku dibuatnya bila tak online ~~~

ANYWAY rindu kat Super Junior !!!!!

hari ini aku tak tahu nak cakap apa. 
oh ya! baru teringat. 
tadi aku baru mohon masuk SBP.
Seseri or SMS Seri Puteri.
aku sebenarnya tak tau nak pilih yang mana. 
antara Seseri atau TKC.

kelebihan TKC ialah, English is priority.
kelebihan Seseri pulak, dekat KL (jauh tuh!)
lagi jauh perjalanan, lagi luas pemandangan.
and aku pilih Seseri.
entah kenapa aku boleh tertarik dengan lagu sekolah Seseri.
sebab tuh aku pilih seseri.
dan tema sekolah tuh warna purple.
purple is one of my favourite colour !!

udah lah sampai disini saja.
malas nak tulis panjang panjang.
penat lorh!

Monday, August 29, 2011

RAYA !


Assalamualaikum semua !

baru tadi si pemberitahu raya dah umumkan yang esok raya !!!
hahahah ... puasa tahun ini bukannya penuh pun. maklum lah perempuan.

anyway, sebelum si pemberi tahu raya tu bagi tahu pun dorang semua (warga FUT) dah main mercun.
mak aku cakap, "Kalah Cina raya" 
hahah ..
memang pun. 
agaknya berwarna warni langit Felda Ulu Tebrau sekarang ni. 

okay. 
kalau bunga api okay lah lagi.
tapi kalau mercun bola yang aku tak boleh tahan.
macam nak bunuh orang yang cipta benda lah tuh dan orang yang main bola tu.
orang sepak bola, dorang letupkan bola.


Tadi abah juga ada cakap yang nak balik kampung esok tengah hari lepas melawat sedara mara yang ada kat Johor nih. 
okay ~ 
sempat jugak kot kalau aku beraya rumah kengkawan sekejap. 
alah! 
mesti sempat punya.
rumah dorang bukannya jauh sangat.
jalan kaki 10 minit pun dah sampai.

tahun ini memang tak bercadang nak beraya macam tahun tahun sebelumnya.
argh! 
banyak lagi pakej percutian yang belum aku siapkan.
cuti cuma ada seminggu saja.


lebih kurang banyak tu la jugak.


untuk post ini (hari khamis ni tak sempat nak ucap goodbye kat Heechul ㅠ_ㅠ)
i want to say : :

Selamat Hari Raya.
Jika ada post yang dalam blog ini yang menyinggung hati anda semua, sepuluh jari dihulur meminta keampunan.
Eh~ Tak cukup sepulah jari tangan, jari kaki pun ada.
Doakan kejayaan kami, pelajar SMK Ulu Tiram kelas RK sebelah pagi mendapat 7A / 8 A / 9 A dalam PMR tahun ini.
dan sesiapa yang menghadapi PMR / SPM / STPM tahun ini, semoga anda mendapat keputusan yang cemerlang.


dan satu lagi ucapan


To Heechul : : GOOD BYE !!! COME BACK SOON !!!
ㅠ_ㅠ
슈퍼주니어  is my 슈퍼맨 !!!!

Saturday, August 27, 2011

Copycats

Hello hello ~~

ini post bukan sebab ada copycats kat blog ni.
kalau ada pun, ada aku kisah?
aku bukannya rugi pun.

post ini juga bukan sebab aku tak suka kucing.
excuse me! aku sayang sayang kan kucing.
kalau kita dah ada Abu Hurairah(bapa kucing), aku pula Ummu Hurairah.








kucing kesayanganku ~~





dua Kucing Heechul




Kucing yang paling lama tinggal dengan aku




Kucing kawan






tiga ekor kucing yang tak seberapa comel tapi manja ... anak kepada kucing yang ketiga. kucing yang last sekali dah kena buang sebab nakal sangat. dia buat jamban kat dalam rumah. muka mcam tikus.




itu dia tujuh ekor kucing yang paling aku sayang. tapi semua kucing aku sayang. lagi-lagi kalau kucing orang. tak sanggup aku nak berpisah dengan kucing-kucing sekalian.

okay back to our title. ini pasal artis-artis tak kira lah dari negara mana sekali pun meniru konsep KPOP.

yang terbaru, lagu BONAMANA di-copycat oleh artis MOROCCO. kalau tak silap namanya, TIRALINE (kalau salah, sorry~)
dan SMEnt. nak ambil tindakan.
kalau nak tahu lebih lanjut, korang semua cari lah kat ALLKPOP.COM
malas nak ulas lebih lanjut.

seterusnya, dalam bulan ni jugak, aku dapat tahu yang ada band INDONESIA copycat konsep MV FT ISLAND, SARANG SARANG SARANG
dari Bandung agaknya group tu. JOKER namanya. nama pun Joker, mesti dorang nak buat lawak kan....



tak payang tengok pun kita dah tahu.

tiada idea kah sampai nak meniru???

okay dah lah... malas aku nak layan si copycats.
tak ada masa cik Fath nak bergaduh dengan korang.

Sorry sesangat kalau terasa hati. Maafkan saya. Maklum sajalah, lusa dah nak raya.
Kepada semua : : SELAMAT HARI RAYA !!!! Maaf Zahir dan Batin
dan HAPPY MERDEKA DAY !!! dan SELAMAT HARI MALAYSIA

Letter to Heechul

Satu dunia dah tahu yang Heechul akan masuk army first September ni. 
so, disebabkan masa itu raya yang ketiga, maybe aku tak sempat nak cakap bye pada dia pada hari itu.
So, aku ambil keputusan nak buat awal-awal.




To : : 희철, 나의 신데렐라
우선, 당신이 군대에가는 것을 들었는데 이후, 내 반응은 "뭐라 구요?" , "아, 안 돼!" 그리고 난 울기 시작 해요. 나는 끔찍한 느낌입니다. 난 당신을 막을 수 없어하지만 난 싶어요. 당신이 항상 행복하 건강 유지 바랍니다. 걱정하지 마세요! 난 당신을 기다릴께요. 그리고 2 년이 지난 지금 슈퍼 주니어를 아직사랑 해요. 그건 내 약속. 그리고 곧 돌아와 날 약속드립니다. 나는 희철 , 당신을 사랑 내가 슈퍼 주니어를 사랑 해요.

or translate nya : :

To : : Heechul, my Cinderella
First of all, since I've heard that you go to the army, my reaction is, "What?" "Oh, no!" And I'm starting to cry. I feel terrible. I can not stop you, but I want. You should always keep the happy and healthy. Do not worry! I'll wait here for you. And two years later, I still love Super Junior. That's my promise. And promise me, come back soon. Heechul, I love you, I love Super Junior.

사랑해 슈퍼주니어 !!!

I love you're PEACE !!!!

Monday, August 22, 2011

agak sedih ~

hari dapat satu berita yang Heechul yang cantik lagi comel akan masuk military.

Aigoo~~ 

ㅍㅇㅍ
나는 아주 아주 슬픈이야 !!!


yang comelnya masa birthday Kim Kibum,  mereka celebrate bersama ~~

two little sweets who do not love sweet.

anyway, ELF yang sayang sangat Heechul hanya ada masa hingga 1 september saja.
iaitu kira-kira lagi lebih kurang 10 hari lagi !
dan hujung minggu ni merupakan minggu yang terakhir kita jumpa Heechul di M Countdown, Music Bank, Music Core dan Inkigayo sebelum 1 September.

nak nangis. ahli super Junior akan hilang lagi seorang.
dan akan tunggu Heechul pulang lagi 23 bulan.
lamanya !!!

lepas Heechul, maybe my responsible leader, Angel Leeteuk akan mengikut jejak langkah Heechul.
*tunduk menangis sebentar*

akan hilang lagi seorang.

so, Kangin dan Kibum oppa ~~
tolong balik ke Super Junior segera !!!!
ELF miss you !!!
ELF need you !!!

ahh !!!
kenapa boleh jadi seperti ini ?????
tak nak !!!
ini mimpi kah ???
tolong !!!!

Super Junior’s Kim Heechul to enlist in the army on September 1st

It’s just been announced that Super Junior’s Kim Heechul will enlist in the army on September 1st!

The idol will check in for basic military training at Choongnam, Nonsan for four weeks. Afterwards, he will be serving 23 months of mandatory military service as a public service personnel.

Even though Kim Heechul is a much-loved K-Pop icon who receives international love and support from his fans, he stated that for his enlistment, he would like to do it quietly and does not want to gather attention regarding this matter.

Representatives from SM Entertainment stated, “Kim Heechul will still be promoting with Super Junior and working on his television programs like MBC’s “Golden Fishery – Radio Star“ as a MC. He will be giving it all he’s got until the day of his enlistment.”

Super Junior are currently in the midst of their promotions for their 5th album, “Mr. Simple“.

Lets all wish him good luck!

from : Allkpop

p/s : : I'm sad ~~~ nak nangis !!!

Sunday, August 21, 2011

Merdeka Raya

assalamualaikum,,, semua !!!

apa khabar?? 
puasa kah???
hehe ~~ saya puasa~~

okay .. 
tengok tajuk kat atas sekali lagi. 
yah! 
MERDEKA RAYA

Friday, August 19, 2011

RYAN HIGA

first of all, I want to write this post in English. can I ???

next, my trial PMR already over since 1200 hour. the last paper was SCIENCE !!!!

and back to the title, my most favorite artist is RYAN HIGA !!!

who is he ??

you don't know him ???

OH MY GOD !!!!

Wednesday, August 17, 2011

UGLY





Roman Lyrics

[CL] Balkge useobojiman
Nae mame deulji anha
Nan yeppeuji anha areumdapji anha
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh

[BOM] Norael bulleobojiman
Amudo deutji anha
Nan yeppeuji anha areumdapji anha
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh

[DARA] Nan wae ireohke motnan geolkka
Eoddeokhamyeon nado neocheoreom hwanhage
Useobol su isseolkka

[MINJI] Ddo hwagana wae neul wanbyeokhaji mothae
I ggaejin geoul sok motnan moseubeul hyanghae
Tathagiman hae

[BOM] Chyeodabojima jigeum I neuggimi shilheonan
Eodironga sumgoman shipeo
Beoseo nago shipeo
I sesangeun geojitmal

[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’
me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know
I’m ugly

[MINJI] Nal shwipge ihaehandago hajima
Mot saenggigo bbiddoleojin nae maeumi neol
Wonmanghaljido molla

[BOM] Mal shikijima nan neowa eoulliji mothae
Geu jalnan nunbit sok chagawoon gashiki nal
Summakhige hae

[MINJI] Dagaojima neoui gwanshimjocha shilheo nan
Eodironga ddeonago shipeo sori chigo
Shipeo
I sesangeun geojitmal

[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’
me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know
I’m ugly

[DARA] All alone
I’m all alone x 2

Ddaddeuthamiran eopseo
Gyeoten amudo eopseo

All alone I’m all alone x 2
I’m always all alone

Ddaddeuthamiran eopseo
Gyeoten geu nugudo nal anajul saram eopseo

[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’
me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know
I’m ugly


-----------------------------------------------------------------------------


English Translation


[CL] I’m trying to smile brightly but
I don’t like it
I’m not pretty, I’m not beautiful
Oh oh oh oh x 2

[BOM] I’m trying to sing but
No one is listening
I’m not pretty, I’m not beautiful
Oh oh oh oh x 2

[DARA] Why am I this ugly
What must I do for me to be able to smile brightly like you?

[MINJI] I’m getting angry again, why can’t I ever be perfect
I simply put the blame on my ugly appearance in this broken mirror

[BOM] Don’t look at me, I hate this feeling right now
I want to hide away somewhere, I want to escape
This world is full of lies

[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly

[MINJI] Don’t tell me that you can understand me so easily
My ugly and crooked heart may even come to resent you

[BOM] Don’t force me to talk, I’m not right for you
The cold thorns inside that patronizing gaze suffocate me

[MINJI] Don’t come closer, I don’t even want your concern
I want to leave away to somewhere, I want to shout out
This world is full of lies

[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly

[DARA] All alone
I’m all alone x 2

There is no such thing as warmth
There is no one by my side

All alone
I’m all alone x 2
I’m always alone

There’s no such thing as warmth
Next to my side, there’s not even anyone to embrace me

[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be prety
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly


-----------------------------------------------------------------------------


Hangul Lyrics


밝게 웃어보지만
내 맘에 들지 않아
난 예쁘지 않아 아름답지 않아
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh

노랠 불러보지만
아무도 듣지 않아
난 예쁘지 않아 아름답지 않아
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh

난 왜 이렇게 못난 걸까
어떡하면 나도 너처럼 환하게 웃어볼 수 있을까
또 화가나 왜 늘 완벽하지 못해
이 깨진 거울 속 못난 모습을 향해 탓하기만 해

쳐다보지마 지금 이 느낌이 싫어 난
어디론가 숨고만 싶어 벗어 나고 싶어
이 세상은 거짓말

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly

날 쉽게 이해한다고 하지마
못 생기고 삐뚤어진 내 마음이 널 원망할지도 몰라
말 시키지마 난 너와 어울리지 못해
그 잘난 눈빛 속 차가운 가식이 날 숨막히게 해

다가오지마 너의 관심조차 싫어 난
어디론가 떠나고 싶어 소리 치고 싶어
이 세상은 거짓말

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly

All alone I’m all alone
All alone I’m all alone
따뜻함이란 없어
곁엔 아무도 없어

All alone I’m all alone
All alone I’m all alone
I’m always all alone
따뜻함이란 없어
곁엔 그 누구도 날 안아줄 사람 없어

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly

Thinking about you

p/s : : untuk si hati



aku sebenarnya suka akan kau. namun, aku tahu kau past tidak mengetahuinya.
biarkan sajalah jikalau kau tidak mengetahuinya.
aman juga dunia ku tanpa dirimu.
namun, hati ini tetap mengatakan cinta terhadapmu.

tetapi setelah lama kita tidak bertemu, baru aku sedar yang aku bukannya sukakan dirimu sepenuhnya.
hanyalah satu perasaan kesunyian saja.


Tuesday, August 16, 2011

Aku pun ada lah !




haha !!
sekarang nak cerita pasal OCTOVE.
dengan slogan ~~ WE ARE DIFFERENT
main ranking..
yah!

yah! aku dah ada octove. 
tengok tuh. 
baru ranking ke 1377
dengan pangkat CADET
sebanyak 195 octopoint

cuma nak komen sikit lah.
benda alah tuh slow sangat. 

daripada aku bukak facebook, boleh jalan jalan kat fb orang lain, benda alah tuh masih lagi loading benda alah yang sama sebelum aku bukak fb lagi.

aish!

aku tahu lah ko tuh adik beradik octopus, so tak payah lah nak lambat sangat.
nasib baik namanya tak penyu or kura kura.
kalau tak mesti lagi lambat punya !

tapi, aku bangga lah ada octopus octove nih. 
maklum lah, malaysia punya.

ngee ~~


Sunday, August 14, 2011

sumpah! keluar air mata



air mata seorang perempuan selalunya senang nak keluar. 

especially semasa tengok drama korea yang time tuh melankolik. 
okay !
aku pun selalu jugak menangis bila tengok time time sedih ..
nak ambil feeling lah kan .. ???

tapi ...


Thursday, August 11, 2011

Dengan Duka Citanya....

Dengan duka citanya disini saya ingin mengucapkan ....

saya akan tidak selalu meng-update-kan blog ini atas urusan :-

1. Mulai esok, Percubaan PMR akan berlangsung
2. Saya malas nak update
3. Tak ada idea nak update apa
4. PMR makin dekat (takut!) It's just around the corner ~~
5. I wanna study (maybe tak lah sangat)
6. Banyak kertas kertas soalan percubaan dari negeri lain dan kertas kertas PMR yang lepas perlu disiapkan
7. ?????
8. ?????????????
9. ?????????????????????????????
10. ????????????????????????????????????????????????????????????

puas hati ????
okay ~
bye !

Thursday, August 4, 2011

Super Blue !!

ELF Kuala Lumpur



Sapphire Blue



Super Show

hahah !!!
Super Duper Blue !!!

Love Blue ~~

sekarang nih my blog sudah jadi blue ~~

hakhakhakhak !!!


so , esok ada music bank !!!
mesti ada SUPER JUNIOR !!
can't wait !!!


Wednesday, August 3, 2011

Hari Ini ~~

mula mula sekali aku rasa sakit hati sangat !!!!

orang yang duduk kat sebelah aku nih jenis yang pikir dia tuh hebat sangat walaupun sebenarnya dia tak ada lah hebat sangat ....
ingat kan bila dah pergi tuisyen sana .. tuisyen sini ... dah pandai ...

rupa rupanya hampeh ...

bulan puasa nih lah kau bikin masalah ...

ko pikir nanti PMR ada orang nak tolong ???
jangan harap lah !!!

sekali kau keluarkan satu huruf je .. kau dah kena halau dari dewan lah wei !!!

nanti trail minggu depan ... jangan harap aku nak duduk sebelah kau ....

untuk cik kak tuh ....
KALAU NAK TAHU JAWAPAN ... CARIK LAH SENDIRI !!!
JANGAN PIKIR KALAU KO KAYA SANGAT  .....
PERGI LAH TUISYEN .....
CARIK ILMU LEBIH SIKIT ...
LAGI SATU , JANGAN ASYIK NAK GOSIP SAJA ...
DAN JANGAN CAKAP BURUK TENTANG ORANG LAIN ....
PIKIR LAH SENDIRI TENTANG DIRI SENDIRI ...

sebab tuh lah aku duduk kat tempat lain ...
meloyakan duduk sebelah kau ....
dasar pemalas ...

********

lagi satu masa kelas math tadi ,, kitorang buat paper 2 percubaan PMR SBP & Sekolah Kluster ...
trust me !
soalan nya memang level A lah !
dah nama pun kertas 2 ... mestilah tak boleh guna kalkulator ..
tapi budak budak nih memang pekak lagi buta ... serta tak kenal huruf ...
pakai jugak kalkulator ....
punya lah senang hidup ...

Tuesday, August 2, 2011

Aku rasa HAPPY sangat !!!!!!!

haiyah !

aku rasa tersangat lah HAPPY sekarang nih ....

tadi tengah hari balik sekolah memang rasa penat gilo bapak !!!

lepas bukak youtube ... 

dengan tersenyum lebarnya sampai ke telinga ....

aku nampak .....

Sunday, July 31, 2011

For me, hope is a dream that never sleeps ~~~






[TOP 10] Best Acteress !!!

hakhakhakhak !!!

asyik terlupa saja nak wat enrty nih ...

akhirnya ,,, datang juga ...

penat nak pikir sapa yang patut ada dalam TOP 10 ....

tanpa ragu ragu ...

mari kita saksikannya  !!!!!

Saturday, July 30, 2011

Best ~~~

hakhakhak ....

pagi pagi lagi dah jumpa blog yang pakai ayat yang best punya ...

seronok baca blog dia ....

aku suka sangat ....

aku paham betul apa yang dia nak sampaikan ...

sebab kitorang minat kpop ...

cubalah visit kalau rajin ye ~~

petang sudah tiba ...



yah ... seperti tajuknya ....
petang sudah pun tiba ...
dan korang tahgu tak masa nya unruk apa ???


apa ???


tak tahu !!!!

ish ish ish ish ~~~

kesian korang nih semua .. 

sampai tak tahu .....

kawan kawan sekalian ...
sekarang ni sebenarnya masa untuk tengok ... 

MUSIC CORE ...

tengok background entry nih ...

music core dah panggil ...


so sesiapa yang tak dapat tengok music core ... 

mestilah orang malaysia tak dapat tengok ....
kecuali kalau korang ada channel MBC .....

kawan aku sendiri pun tak dapat tengok (yang ada ASTRO la ..) ...
inikan aku yang tak ada ASTRO ...


hahaha !!

Internet sekrang nih sangat lah canggih ...
so tak payah susah susah nak cari channel MBC ... 

cari kat youtube je ....

tapi mesti susah nak cari kat youtube kan ????

kata blog KPOP aku adalah aku uploadkan ....

tiap tiap minggu tanpa miss satu pun ..

huhuhuhuhu ~~~

cari lah kat aku punya blog tuh .... 

M Countdown (Mnet)
Music Bank (KBS)
Music Core (MBC)
Inkigayo (SBS) 

macam macam ada ....

hah??? 

tak tahu blog URL aku tuh ???

sonang ja ....

just klik kat perkataan SINI

tunggu MUSIC CORE !!!!