Friday, July 29, 2011

[PART 2] Sejarah KOREA dalam hidup ku ...

okay semua !!! 
mari kita sambung cerita pasal korea dalam hidup aku  nih ...
sebelum apa apa ....
minggu depan dah nak puasa ...
so
nak cakap ...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN


(lain pulak dari tajuk .. tak nak baca lah ...)
ehh ~~ kelik lah kat read more kalo nak tahu selanjutnya ...




okay dah tak nak melalut pergi sampai ke negara lain ..
kita terus masuk ke negara korea ...
stay with peace .. we are now in 
MALAYSIA 
but talking about KOREA ...

so nak sambung cerita pasal semalam punya post .. tekan perkataan sini  kat bawah tuh ...


masa dah kenal BOYS OVER FLOWERS .... tiap tiap minggu tak miss cerita tuh ... nak menangis kalau miss cerita ni .... 
so, kat sekolah .. ada seorang nih (tak ingat sangatlah .. berapa orang) which is my kawan until now ... bila masuk bab korea turus ... berbual tak ingat dunia ...

pok pek pok pek .. 

masa tuh periksa ... masa form 1 ...
masa pergi kedai yang dekat dekat sekolah dengan seorang friend ...
terjumpa EPOP .. malay EPOP .. bukannya chinese epop okay ???

hahahaha .... macam macam ada dalam tuh ... sampai periksa pun dah lupa ...
tapi jangan risau pasal result periksa aku ...
result periksa sangatlah baik ! (betol.. tak tipu!)

and then aku dengan kawan aku yang minat korea nih ... berkawan rapat sampai hari ni ...
masih lagi berkawan .... still close walaupun class dah lain ...

masuk form 2 ... carik la ramai pengaruh yang minat korea ...
masa awal tahun aku duduk depan sekali mengadap meja cikgu (maknanya mengadap seklai muka cikgu) ...
sebelah aku budak laki ... jangan tanya lah siapa ....... cakap pasal lelaki saja nak tahu ... sekarang ni dia minat 2PM - Hands Up .. (asyik hands up je ...) belakang aku ... ada seorang pengawas ... minat lady gaga ... dia nih teror english ... dan sebelah dia which is belakang budak lelaki tuh ... kawan aku ... pengawas jugak .. ..

kitaornag berdua buat pengaruh ke atas budak laki ni ... hahaha... tengok sekarang nih .. minat korea ...

okay okay dah habis bab kawan kawan aku ... 
sekarang nak masuk bab aku kenal suju ...

cerita nya start macam ni ...

pada suatu haru ,, friend aku nih beli EPOP .. tak ingat bulan bila .. tapi masa SUPER JUNIOR tengah sibuk buat SUPER SHOW 2 ... hahaha ... masa tuh , ada profile ahli ahli suju ... kawan aku nih tunjuk kat salah satu ahli suju ... iaitu ..

CHO KYUHYUN

Maknae SUPER JUNIOR ,, KYUHYUN ... hahaha .. sepanjang tahun 2010 dia suka KYUHYUN .....

dan aku tunjuk kat ....
tak lain dan tak bukan ...

CHOI SI WON

yang tak tahan tuh masa dia senyum ... sebab tuh aku pilih dia .... lagi pun aku tengok dia tuh lain sikit ....
pada mulanya aku cuma main main je ...
ye lah kan masa tu aku mengaku aku nih ...
Triple S
(masa buat post nih aku pakai baju hijau .. aku suka hijau ! GO GREEN)

maklum sajalah pengaruh daripada BOF ... 

lepas tuh entah macam mana aku minat lagu Sorry Sorry ...
lepas tuh merebak ke lagu lain ...
dan lepas tuh minat aku terhadap SIWON makin mendalam ...

argh !!

kemudian keluar lagu BONAMANA ..

Cover Album
okay sekarang aku memang dah lupa BONAMANA dan SORRY SORRY ....
hahaha .. tapi tak apa ..
sekarang nih tengah tunggu album dorang yang ke lima ...
sabo je la ...

MR.SIMPLE


yang tak puas hatinya pasal album kali ini ialah ... 
tengok SIWON pakai apa ???
sakit hati !!!
mentang mentang lah SIWON nih sexy man .. 
so, SM boleh buat macam ni .. 
mahu nangis !!!

okay lah ... habis sudah sejarah aku nih ...
sejak kenal SUPER JUNIOR ,, 
banyak kenal dengan KPOP ....
yang bagusnya KPOP ni ...
diorang tahu menari ...
nyanyi suara sampai boleh cair hati yang mendengar ...
berlakon sampai  air mata sebaldi ... kalah filem bollywood ......

_____________________________

So .. BYE BYE BYE ....

_____________________________