Sunday, March 2, 2014

this is from my heart



Banyak sangat yang aku tak puas hati. First sekali, bila difikirkan balik, semua ada kena mengena dengan my oppa, Super Junior.

Ini hal yang agak lama. Pasal SJM datang buat persembahan masa Hari Belia. Salahkah? Mungkin salah bila goverment membazirkan banyak sangat duit untuk menjemput satu group yang sangat hebat dalam dunia KPOP. Semua peminat tau yang SM is all about money. Mustahil lah kan kalau SJM datang secara free je kan? Tapi, boleh tak jangan kutuk Super Junior? Dorang dah terlalu banyak terima kutukan daripada orang Korea sendiri. So, tak payah susah susahkan diri anda mengutuk mereka, ya?

As Malaysian, of course I do support the local artists and musicians. But their attitudes made me punch their faces. Boleh tak jangan nak gaduh with each others? Kat Korea, dorang tak ada Melodi untuk mengupas mengenai kemelut yang berlaku antara artis. Ada ke pergaduhan antara artis korea? Kalau ada oun, dorang tak akan buat statement sendiri sebab wartawa kena tanya label company dorang.

Kalau artis korea buat salah, dorang akan dikecam, dikutuk, mungkin lebih dari tu. Dan sudah tentu dorang akan buat presscon secara live untuk minta maaf kepada public. Walaupun mungkin dia hanya berlakon meminta maaf, tapi after the bad accident, company akan jaga dorang dengan penuh kasih sayang supaya perkara yang sama tak akan berulang lagi. Malaysia? Tiap tiap minggu asyik tengok muka yang sama je keluar Melodi. Tak menarik langsung.

Soal drama, for my own preference, aku lebih suka tengok drama mengenai school life macam Boys Over Flower and The Heir. And i hate horror dramas. Kat negara kita ni ada tak drama ala ala zaman World War 2 atau zaman Parameswara membina empayar Melaka atau zaman Tok Gajah dan Tok Janggut menentang penjajah? I wish i could watch one, and mestilah ada kisah cinta sikit kan? Baru menarik nak tengok, macam ceritaThe Great Doctor.

Drama korea baru yang menjadi fenomen ialah My Love From Another Star. Kim Soohyun is really daebak! Memang betul kata Kyu, Soohyun memang seorang pelakon yang hebat. sekarang ni aku tengah menonton drama Moon That Embracing The Sun, satu drama yang sangat touching. Tapi aku selaou terbayang muka Kyu bila tengok watak Lee Hwon tu, haha..

Sepanjang tahun ni saja, terlalu banyak cerita yamg kurang enak pasal artist SM. Aku pun berpuluh puluh tan kutukan telahpun dihadiahkan buat SM. Tell me, dalam dunia kpop ni especially buat ELF, SONE, SHAWOL, EXOFANS, CASSIE dan juga peminat f (x), pernah tak dorang rasa sakit hati dengan SM? macam macam yang peminat tak puas hati dengan SM. Macam macam yang SM lakukan tapi tak mendapat sambitan yang hangat. Lagipun, apa yang SM buat kebanyakkannya terlalu mahal!

Hal Woolim, kenapa ?

SM terlalu kaya ke? Sighed. Agak agaknya SM mampu beli KRU ke? Ataupun Mediaprima? Kalau mampu, mmg SM kaya dan penyumbang kepada kekayaan SM Iialah peminat. Tu mmg tak boleh nak buat apa apa dah. tpi, artis SM mmg hebat. Dulu, TVXQ. Lepas tu SuperJunior. SNSD yanh sentiasa hebat. SHINee yang pasti memberi saingan yang hebat. F (x) yang dinantikan. Exo yang menjadi fenomena. Lepas ni, girl group baru dari SM jenis macam mana pula?

Dan .., pasal B1A4 yang company dorg beli balik album baru dorang. Hal tu, aku tak sakit hati bila TVXQ kalah tpi sbb wujud nama Super Junior. Bolehkah korang buat perbandingan antara Mr. Simple dengan Sexy, Free & Single ? Setiap orang ada minat yang tersendiri. I more prefer to SFS berbanding Mr Simple. mungkin ELF yang lain pun sama, sbb tu jualan 6th album lagi tinggi frpd 5th album, mungkin juga sbb album first after kangin balik, mungkin sbb itu. Saban tahun, ELF meningkat.  Sebab SJ is too great.

haha.. terlalu banyak yang aku merepek .

Lastly, aku ada juga berharap yang ada artis malaysia akan menyertai asia song festival ataupun nominate dalam mnet asian music awards. Biar nama mlaysia dipandang tinggi. I hope shila amzah boleh kembangkan bakatnya ke korea. I am waiting

Dan dan dan ..

Mcm mana pasukan bola sepak harimau malaya nk berjaya akalau ultras malaya yang berfikir menggunakan kepala lutut bertindak bagaikan orang yang tak ada akal? Boleh majukah suka negara kita kalau peminat sendiri buat hal yang memalukan negara? Kalau suatu hari nanti, negara hancur macam yang berlaku kat syria, jangan menunding jari ke arah oramg lain sebab diri sendir yang menjadi penyebabnya. Dan kenapa tiada pelapis dalam bidang badminton? Kalau ada, suruh saja dorang join any championship. Biar dorg kalah. Sbb kekalahan membawa kepada kejayaan. Melainkan klau mereka tak reti nak belajar cara berdiri setelah jatuh.

Sekian .. sorry for any harsh words. I learnt it to protect my oppa .

And ignore any typing error ,.

Everyday i fall in love with super junior ♥♥

And to anyone who caled themselves as PETALs or ELFs, please support Heenim. don't be so selfish. It just a show. You all know heechul love Anna more than his own wife. But wait! He actually love his games more! And he already old enough to find a wife for him. He need someone to take care of him. Or should we ask Hangeng to be beside Chul like before?
Just don't hurt heenim. He maybe strong but .., you know.